MALZEMELER:
4,5 su bardağı un
250 gr. margarin (yumuşak)
1 su bardağı pudra şeker
3 yumurta (1 tane yumurta akı
üzeri için ayrılacak.)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı iç fındık
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına yağ, pudra
şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz,
hamur bozulur.)
Merdane ile yarım cm kalınlığında
açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
Bisküvilerin birer yüzleri
yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
Orta hararetli fırında pişirilir.
Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder