24 Şubat 2021 Çarşamba

KAZAN DİBİ

MALZEMELER:

1 lt süt

8 çorba kaşığı pirinç unu

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım paket vanilya

2 çorba kaşığı pudra şeker

YAPILIŞI:

Süt şekerle kaynatılır.

Bir bardak su ile pirinç unu ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir.

Karıştırarak soğutulur. 25-30 cm² bir tepsi bolca pudra şekeri ile kaplanır.

Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.

Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için.)

Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...