25 Şubat 2021 Perşembe

ZEYTİNLİ EKMEK (Kıbrıs’tan)

MALZEMELER:

1 su bardağının ¾ ü zeytinyağı, ¼ ü yoğurt (zeytinyağı yarıdan çok)

1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)

3 su bardağı un

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı kuru nane

1 kahve kaşığı kabartma tozu 

YAPILIŞI:

Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.

Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağı, tuz, nane konup karıştırılır.

Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.

Orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...