MALZEMELER:
250 gr. margarin (yumuşak)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5-5,5 su bardağı
kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı
üzerine kullanılacaktır.)
YAPILIŞI:
Bir tepsiye margarin, zeytinyağı,
yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.
Elenmiş un konup kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılıp simitler yapılır.
Üzerlerine yumurta akı sürülüp
susamla kaplanır.
Tepsiye dizilip orta hararetli
fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder