MALZEMELER:
1 lt süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Pirinç yıkanıp bir bardak su ile
iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.)
Süt ve şeker konur, 10 dakika
kadar pişirilir.
Nişasta, yumurta sarısı yarım
bardaktan az su ile ezilir.
Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç
kaşık alınıp, alıştırma yapılır.
Sonra sütlaca katılıp
karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.
Ateşe dayanıklı kaselere
boşaltılır. İçinde bira su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır.
(Sıcaklık üstten gelmelidir.)
NOT: Yumurta kullanılmadan sade sütlaç yapılır. O zaman fırınlanmaz üzerine tarçın serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder