27 Şubat 2021 Cumartesi

TEPSİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

1 bardak süt

1 tatlı kaşığı şeker

250 gr. margarin (yumuşak)

2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek.)

10 kahve fincanı un

Yarım kalıp beyaz peynir (150 gr.)

Yarım demet dereotu

1 çay kaşığı çörekotu

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Ilık süte bira mayası, şeker konup eritilir.

Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

25-30 cm çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır.

Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir.

Kalan hamur üzerine yerleştirilip yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilip orta hararetli fırında pişirilir.

Dilimlenerek tabağa alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...