24 Şubat 2021 Çarşamba

KABAK TATLISI

MALZEMELER:

2 kg bal kabağı

2,5 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz veya fındık içi

YAPILIŞI:

Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.

Düdüklü tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilir. Bir gece veya 4-5 saat ağzı kapalı bekletilir.

Yarım kahve fincanı su konup kapak örtülür. Orta ateşte pişirilir. (Düdük sesi geldikten 10 dakika sonra ateş kapatılır.)

Soğuyunca servis tabağına alınıp dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...