MALZEMELER:
5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (2 tanesi hamura, 1
yumurta sarısı üzerine, 1 ak peynire konur.)
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira
mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılır. Hafif unlanmış yerde el ile açılıp peynir dereotu ve yumurta akı
karışımı konur. İki uç peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Ilık bir yerde bir süre daha
mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan
pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerleri
hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır. (yumuşak olması için.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder