25 Şubat 2021 Perşembe

PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:

3 yumurta

7 çorba kaşığı şeker

7 çorba kaşığı un

1 çay bardağı kabartma tozu

Yarım portakal kabuğu ve suyu

ŞURUBU İÇİN:

 1 portakal kabuğu rendesi

2 portakal suyu

4-5 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.

Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.

İçine portakal suyu ve kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un konup karıştırılır.

Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30-40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp tabağa alınır.

Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ili 4-5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...