MALZEMELER:
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kabartma tozu
Yarım portakal kabuğu ve suyu
ŞURUBU
İÇİN:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4-5 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın
yakılır.
Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı
şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar
çarpılır.
İçine portakal suyu ve kabartma
tozu karıştırılarak elenmiş un konup karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta hararetli
fırında 30-40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp tabağa alınır.
Portakal kabuğu rendesi ve iki
portakal suyu ili 4-5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin
üzerine gezdirilerek dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder