25 Şubat 2021 Perşembe

MEYVELİ YILBAŞI KEKİ (3 Hafta buzdolabında saklanabilir.)

MALZEMELER:

Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)

Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)

1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)

1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)

1 su bardağı ceviz (dövülmüş)

1,5 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı margarin (erimiş)

1 su bardağı şeker

2,5 su bardağı un

5 yumurta

2 çorba kaşığı limon suyu

2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

Uzun kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır.

Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika beklenir. Temiz bir bez ile kurulanır.

Üzüm ve kayısılara, dövülmüş ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi, ilave edilip karıştırılır.

Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir.

Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır.

Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3-4-5 nolu işlemler birbirine katılır.)

Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...