MALZEMELER:
1 su bardağı süt
250 gr. margarin (erimiş)
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı likör (muz,
portakal veya mandalina)
4 yumurta
2,5 su bardağı un
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Tepsi yağlanıp unlanır. Fırın
yakılır.
Erimiş yağ,1,5 bardak şeker,
kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu
karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
Geri kalana 4 yumurta, yarım su
bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un
karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp fırında pişirilir. (25-30 dakika
Fırından çıktıktan sonra sıcakken
üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder