25 Şubat 2021 Perşembe

LİKÖRLÜ KEK

MALZEMELER:

1 su bardağı süt

250 gr. margarin (erimiş)

2 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı kakao

3 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina)

4 yumurta

2,5 su bardağı un

1 kahve kaşığı kabartma tozu

Yarım paket vanilya 

YAPILIŞI:

Tepsi yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.

Erimiş yağ,1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.

Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp fırında pişirilir. (25-30 dakika

Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...