MALZEMELER:
1 lt süt
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
3 yumurta
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 avuç iç fındık
YAPILIŞI:
Un, şeker, kakao, limon kabuğu
rendesi ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılır. (Yumurta akları başka
bakır bir tencereye ayrılır.)
Yavaş yavaş süt konur.
Karıştırarak pişirilir. Ateşten alınıp üzerine kapak örtülür. (Soğumaması için)
Yumurta akları çarpılıp kar
haline getirilir. Sıcak kakaolu kremadan 2-3 kepçe katılıp karıştırılır. Sonra
kremanın hepsi konur.
Kaselere boşaltılıp makinadan
çekilmiş fındıkla süslenir.
NOT:
Krema,
yumurtanın sarı ve akları ayrılmadan daha pratik yapılabilir. Ancak yukarıda
anlatılan tarif daha hafif ve bereketli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder