MALZEMELER:
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 tatlı kaşığı amonyak soda
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yukarıdaki malzeme karıştırılır.
Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
Dört eşit parçaya ayrılır. 3 mm
inceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.
Sıcakken üzerlerine krema sürülüp
üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi
serpilir.
KREMA:
3 çorba kaşığı oralet
15 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
65 gr. margarin
3 su bardağı su
1 yumurta
YAPILIŞI:
Bir tencereye yumurta, oralet,
şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile
karıştırarak pişirilir. Ateşten alınca yağ konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder