MALZEMELER:
250 gr kedi dili bisküvi
4 çorba kaşığı hindistan cevizli
mısır özü nişasta
4 çorba kaşığı oralet
14 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu
4,5 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
rendesi (üzeri için)
4 elma (küçük doğranmış)
2 mandalin (küçük doğranmış)
4-5 muz (küçük doğranmış)
YAPILIŞI:
Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su
ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak
pişirilir. Limon suyu ilave edilir.
Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden
biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi ve karışık meyveler kat kat
yerleştirilir.
Buzdolabında 3-4 saat soğutulur.
Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
NOT:
Mevsime
göre değişik meyveler kullanılır. (Şeftali, çilek, çekirdeksiz üzüm, kayısı,
kiraz, v.s.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder