27 Şubat 2021 Cumartesi

BAKAN PASTASI (Fransız)

MALZEMELER:

250 gr kedi dili bisküvi

4 çorba kaşığı hindistan cevizli mısır özü nişasta

4 çorba kaşığı oralet

14 çorba kaşığı şeker

1 limon suyu

4,5 su bardağı su

1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi (üzeri için)

4 elma (küçük doğranmış)

2 mandalin (küçük doğranmış)

4-5 muz (küçük doğranmış)

YAPILIŞI:

Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak pişirilir. Limon suyu ilave edilir.

Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi ve karışık meyveler kat kat yerleştirilir.

Buzdolabında 3-4 saat soğutulur. Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.

NOT: Mevsime göre değişik meyveler kullanılır. (Şeftali, çilek, çekirdeksiz üzüm, kayısı, kiraz, v.s.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...