MALZEMELER:
5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr. margarin (yumuşak)
SOS
İÇİN:
10-12 sosis (üzerine serpmek için
4-5 çorba kaşığı rende kaşar.)
3 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, 1 tutam kekik
1 kahve fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Un elenir, ortası açılıp şekerli
sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur
yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılıp el ile 7-8 cm çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar
çimdiklenerek biraz yükseltilir.
Üzerine yağ sürülüp bir süre daha
mayalandırılır.
Hamur kabarınca üzerine sos konup
kaşar peyniri rendesi serpilir.
Orta hararetli fırında pişirilip
servis yapılır.
SOSUN
YAPILIŞI: Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik,
dövülmüş sarımsak, küçük doğranmış sosis ve zeytinyağı konup karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder