24 Şubat 2021 Çarşamba

KEK VE PASTA YAPARKEN

Önce yapacağınız kek veya pastayı okuyarak iyi öğreniniz.

Malzemeleri tam olarak ölçüp hazırlayınız.

Kalıbınızı yapacağınız pastaya göre seçip yağlayınız. (Yağı eritmeden yumuşak kullanınız.)

Yumurtaları daima bakır kapta çarpınız. (Alüminyum yumurtanın rengini bozar. Cam veya çelik kap da kullanılabilir.)

Unu muhakkak 1 veya 2 kere eleyiniz. (Hem pürüzsüz olur hem daha iyi kabarır.)

Kek veya pastanıza un koymadan yarım limon suyu koyarsanız hem iyi kabarır hem de güzel kokulu olur.

Elektrikli çarpacağınız yoksa, yumurta sarıları ile aklarını iyi ayırınız.

Önce yumurta sarılarını şekerle porselen veya cam bir kapta karıştırınız. (şeker eriyinceye kadar.)

Yumurta aklarını bakır bir kapta yalnız olarak çarparak kar haline getiriniz.

Kar halindeki aklara, şekerli sarıları katıp biraz çarpınız. Sonra limon suyunu ve elenmiş unu koyunuz.

Un koyunca çarpmadan kaşıkla karıştırınız.

Pastanızı yapmaya başlamadan fırınınızı ısıtınız.

Havagazı fırınında, pastanızı tepsi içinde, fırının üst tarafına koyunuz, sıcaklığı ortaya getirip alttan veriniz. 30-40 dakika sonra gerekiyorsa üzerinin kızarması için sıcaklığı çok az olarak üstten veriniz. (Fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.) 1-2 dakika sonra alınız.

Elektrikli fırında ise, önce fırını alt ve üst ısıtınız. Pastayı tepsi içinde alta koyunuz. Üst sıcaklığı kesip yalnız ısıyı alttan veriniz. (Kabarması için) 20-25 dakika sonra üstten de ısı verebilirsiniz. (Elektrikli fırının ısısı ayarlanamadığı için çok dikkatli olunuz ve fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...