27 Şubat 2021 Cumartesi

PORTAKAL REÇELİ

MALZEMELER:

4-5 kalın kabuklu yafa portakal

5-6 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Portakalların kabuğu en ince rende ile rendelenir, yıkanır.

Bol su ile haşlanır. Suyu, 1-2 kere değiştirilir.

Soğuyunca boyuna dörde bölünüp parmak genişliğinde dilimlenir.

Tencereye bir kat portakal, bir kat şeker olarak yerleştirilir, limon tuzu ilave edilip hafif ateşte kaynatılır.

Kıvama gelince üzerinde biriken köpük alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...