MALZEMELER:
5 su bardağı un (yarım bardağı
açma payı ayrılacaktır.)
250 gr. margarin (yumuşak)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan az su
1 yumurta sarısı (üzeri için)
1 su bardağı kaşar peyniri
rendesi
YAPILIŞI:
Dilber
böreği hamuru aynen yapılır.
Son olarak 3 mm inceliğinde
açılıp hamurun yarısına rende kaşar serpilir. Hamurun diğer yarısı üzerine
kapatılıp merdane ile yavaş yavaş bastırılarak yarım cm kalınlığında açılır.
Hamur ruleti veya bıçakla 1,5
parmak eninde kesilip, her şerit 8-10 cm boyunda parçalara bölünür.
Tepsiye dizilip üzerine yumurta
sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder