24 Şubat 2021 Çarşamba

KREM BAVARUVA

MALZEMELER:

6 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı un

18 yaprak jelatin

1 lt süt

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı yeşil fıstık

2-3 elma

3-4 muz

2 mandalina ve portakal

YAPILIŞI:

Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)

Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir.

Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.

Hafif yağlanmış ve yeşil fıstık yapıştırılmış kaba boşaltılır.

Buzdolabında dondurulur. (4-5 saat.)

Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.

NOT: Mevsimine göre, çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır. İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...