MALZEMELER:
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
18 yaprak jelatin
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2-3 elma
3-4 muz
2 mandalina ve portakal
YAPILIŞI:
Bakır bir tencerede, yumurta
sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp
yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak
örtülür.)
Yumurta akları bakır bir
tencerede çarpılıp kar haline getirilir.
Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup
karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
Krema soğuyunca küçük küçük
doğranmış meyveler ilave edilir.
Hafif yağlanmış ve yeşil fıstık
yapıştırılmış kaba boşaltılır.
Buzdolabında dondurulur. (4-5
saat.)
Kalıp ılık suya batırılıp servis
tabağına ters çevrilir.
NOT:
Mevsimine
göre, çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır. İstenirse krem
bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder