27 Şubat 2021 Cumartesi

KAYISI BİSKÜVİSİ

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

150 gr. margarin

1 yumurta

¼ su bardağı pudra şeker

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

2-3 çorba kaşığı marmelat

ÜZERİ İÇİN:

Yarım su bardağı şeker

1 fiske kırmızı şeker boyası

1 fiske sarı şeker boyası

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.

Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.

Bisküvinin bir yüzü kırmızıya, bir yüzü sarı boyaya batırılıp toz şekerle kaplanır.

Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.

NOT: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2-3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...