MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
150 gr. margarin
1 yumurta
¼ su bardağı pudra şeker
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
2-3 çorba kaşığı marmelat
ÜZERİ
İÇİN:
Yarım su bardağı şeker
1 fiske kırmızı şeker boyası
1 fiske sarı şeker boyası
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına yağ, yumurta,
pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz,
hamur bozulur.)
Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp
tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
Tepsiye değen kısımlarına
marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.
Kırmızı ve sarı şeker boyaları
ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.
Bisküvinin bir yüzü kırmızıya,
bir yüzü sarı boyaya batırılıp toz şekerle kaplanır.
Tabağa yerleştirilip yıkanmış
yapraklar takılır.
NOT:
Yağlı
hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2-3 çorba
kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder