27 Şubat 2021 Cumartesi

MİLFÖY PASTASI

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)

250 gr. margarin (orta yumuşaklıkta)

3 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

Yarım kahve fincanı vanilyalı pudra şeker (üzeri için)

KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

30 gr. margarin

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir.

Hamur bütün olarak 25-30 cm büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır.

Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır. İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır. Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir.

Bu işlem iki kere daha uygulanır. (Aralarda 20 dakika dinlendirilir.)

Son olarak 3-4 mm inceliğinde açılır. (4 adet, 20-25 cm ²  olacak şekilde.)

Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur. Kabarmaması için birkaç yerinden delinir.

Orta hararetli fırında, gevrek olarak pişirilir. Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp bastırılır. (En üste krema sürülmez.)

Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

NOT: KREMANIN YAPILIŞI: Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt katılır. Karıştırarak pişirilir. Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...