24 Şubat 2021 Çarşamba

HOŞMERİM

MALZEMELER:

Yarım kg taze tuzsuz peynir (veya suyu süzülmüş süt kesiği)

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Çatalla ezilmiş peynir veya süt kesiği hafif ateşte karıştırarak eritilir.

Un bir tencerede ve hafif ateşte karıştırarak çok açık pembe kavrulur.

Erimiş peynire, kavrulmuş un, şeker ilave edilip karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya kadar pişirilir.

Ateşten alınıp 10 dakika kadar ağzı kapalı olarak dinlendirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...