27 Şubat 2021 Cumartesi

PAPATYA PASTASI

HAMURUN MALZEMESİ:

2 ¼ su bardağı un (2,5 bardaktan az)

2 çorba kaşığı pudra şeker

150 gr margarin

1 yumurta

Limon kabuğu rendesi

Yarım paket vanilya

İÇİNİNN MALZEMESİ:

1,5 su bardağı fındık içi

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 yumurta

Limon kabuğu rendesi

2-3 kaşık marmelat

15-20 adet iç badem

HAMURUN YAPILIŞI:

Un elenir, ortasına yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi, pudra şeker, vanilya konup karıştırılır ve sonra hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

Merdane ile 3-4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.

İÇİNİN HAZIRLANIŞI: Makinadan çekilmiş fındık, pudra şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem parçaları papatya şeklinde yapıştırılır. Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için pasta kolay çıkar. Bu pasta için 15-20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...