HAMURUN
MALZEMESİ:
2 ¼ su bardağı un (2,5 bardaktan
az)
2 çorba kaşığı pudra şeker
150 gr margarin
1 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
İÇİNİNN
MALZEMESİ:
1,5 su bardağı fındık içi
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
Limon kabuğu rendesi
2-3 kaşık marmelat
15-20 adet iç badem
HAMURUN
YAPILIŞI:
Un elenir, ortasına yağ, yumurta,
limon kabuğu rendesi, pudra şeker, vanilya konup karıştırılır ve sonra hamur
yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
Merdane ile 3-4 mm inceliğinde
açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı
marmelat konur.
İÇİNİN HAZIRLANIŞI: Makinadan
çekilmiş fındık, pudra şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kalıpların
üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem
parçaları papatya şeklinde yapıştırılır. Kalıplar tepsiye dizilip orta
hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder