MALZEMELER:
65 gr. margarin
2 ¼ su bardağı un (2,5 bardaktan
az)
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
2 tutam tuz
2 su bardağı su
KREMA
İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
un
Yarım lt süt
65 gr. margarin
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
YAPILIŞI:
KREMA: Bakır bir kapta yumurta,
şeker, un, limon kabuğu rendesi ve yavaş yavaş süt konup karıştırarak
pişirilir. Ilınınca yağ ve vanilya konur.
HAMURU: Bakır bir tencereye 2 bardak
su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip
karıştırarak pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.
Ilınınca yumurtalar birer birer
kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup
yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır.
Orta hararetli fırında gevrek
olarak yavaş yavaş pişirilir. (İçinin boşalması için)
İçlerine krema pompası ile krema
doldurulur.
Üzeri çikolata ile kaplanır veya
pudra şeker elenir.
NOT:
Üzeri
için çikolata şöyle hazırlanır: 50 gr sütsüz çikolata ile 50 gr margarin kaynar
su bulunan bir kabın üzerinde eritilir. Pastaların üzeri çikolataya batırılıp
ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder