27 Şubat 2021 Cumartesi

ŞUALA KREM – EKLER PASTASI

MALZEMELER:

65 gr. margarin

2 ¼ su bardağı un (2,5 bardaktan az)

4 yumurta

2 tatlı kaşığı şeker

2 tutam tuz

2 su bardağı su

KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağından 1,5 parmak eksik un

Yarım lt süt

65 gr. margarin

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

YAPILIŞI:

KREMA: Bakır bir kapta yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi ve yavaş yavaş süt konup karıştırarak pişirilir. Ilınınca yağ ve vanilya konur.

HAMURU: Bakır bir tencereye 2 bardak su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.

Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır.

Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir. (İçinin boşalması için)

İçlerine krema pompası ile krema doldurulur.

Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir.

NOT: Üzeri için çikolata şöyle hazırlanır: 50 gr sütsüz çikolata ile 50 gr margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilir. Pastaların üzeri çikolataya batırılıp ters çevrilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...