27 Şubat 2021 Cumartesi

ÇİLEK REÇELİ (Vişne – Kiraz)

MALZEMELER:

1 kg çilek

5-6 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Çilek ayıklanmadan içinde su bulunan kaba konur ve birkaç kez çalkalanır. İki avuçla başka suya aktarılıp kumlarından temizleninceye kadar yıkanır, süzülür.

Sonra ayıklanıp bir kat çilek, bir kat şeker olarak tencereye yerleştirilir. Bir gece veya 4-5 saat bekletilir.

Orta ateşte hiç su koymadan kaynatılır. Limon tuzu atılır. Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.

Ilınınca kavanoza alınır.

NOT: Vişne, kiraz reçeli de aynı şekilde yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...