27 Şubat 2021 Cumartesi

YAĞLI SİMİT

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un

250 gr. margarin (yumuşak)

1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

1 kahve fincanı süt

1 kahve kaşığı şeker

3 kahve kaşığı tuz

3 yumurta (1 tanesi üzeri için)

Susam çörekotu

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.

Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.

Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...