24 Şubat 2021 Çarşamba

UN HELVASI

MALZEMELER:

125 gr. margarin

2 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı çam fıstığı

YAPILIŞI:

Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırılarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir.

Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir.

Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...