MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
125 gr. margarin
1 çorba kaşığı pudra şeker
1,5 su bardağı şeker (şurup için)
2 yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
10 adet iç badem
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Şeker, 1,5 su bardağı su ile
kaynatılır. Limon suyu konup koyulaşınca ateşten alınır.
Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şekeri karıştırarak
beyazlatılır. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi, vanilya ve elenmiş un
konup yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara
bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım
badem yapıştırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilip orta
hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
Sıcakken üzerine şurup dökülür.
Hafif ateşte şurubu çektirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder