24 Şubat 2021 Çarşamba

ŞEKERPARE

MALZEMELER:

2,5 su bardağı  un

125 gr. margarin

1 çorba kaşığı pudra şeker

1,5 su bardağı şeker (şurup için)

2 yumurta sarısı

Limon kabuğu rendesi

Yarım paket vanilya

10 adet iç badem

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Şeker, 1,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konup koyulaşınca ateşten alınır.

Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şekeri karıştırarak beyazlatılır. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi, vanilya ve elenmiş un konup yoğrulur.

Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.

Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte şurubu çektirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...