MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nişasta
5 yumurta
125 gr. margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak.)
3,5 su bardağı şeker
¼ limon suyu
2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
YAPILIŞI:
Şeker, 3,5 bardak su ile kaynatılır. Limon suyu konur.
Koyulaşınca ateşten alınır.
Bakır bir tencereye 2,5 bardak
su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave
edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten
alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp
karıştırılır.
Hamur, ucuna tırtıllı huni
takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki
bıçakla kesilir.
Tava sallanarak pembe renkte
kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra şuruba atılıp karıştırılır.
5 dakika sonra tabağa alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder