24 Şubat 2021 Çarşamba

TULUMBA TATLISI

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı ince irmik

1 çorba kaşığı nişasta

5 yumurta

125 gr. margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak.)

3,5 su bardağı şeker

¼ limon suyu

2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçeği yağı

YAPILIŞI:

Şeker, 3,5 bardak su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.

Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.

Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.

Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...