24 Şubat 2021 Çarşamba

HANIM GÖBEĞİ

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

125 gr. margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak)

4 yumurta

3,5 su bardağı şeker

¼ limon suyu

1 tutam tuz

2 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı (kızartma için)

YAPILIŞI:

Şeker, 3,5 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.

Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.

Isıtılmış yağda konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.

Sonra şuruba atılır. Birkaç kere karıştırılıp 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.

NOT: Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...