MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
4 su bardağı şeker (1 bardak
hamura, 3 bardak şuruba.)
1 su bardağı un
1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı
ilave irmik
75 gr. margarin
Yarım limon suyu
1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
3 bardak şeker, 3 bardak su ile
kaynatılır.
Yumurta sarıları, 1 bardak şeker,
yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ,
kabartma tozu bir kasede karıştırılır.
Yumurta akları bakır bir
tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta
hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz şurup
dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder