24 Şubat 2021 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

MALZEMELER:

4 yumurta

1,5 su bardağı yoğurt

4 su bardağı şeker (1 bardak hamura, 3 bardak şuruba.)

1 su bardağı un

1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik

75 gr. margarin

Yarım limon suyu

1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır.

Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır.

Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.

Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir.

Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...