MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı
ilave irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı
su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.
Yumurtalar ile yarım bardak
şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu
konup bir-iki kere daha çarpılır.
Elenmiş un ve irmik karışımı
ilave edilip karıştırılır.
Yağlanmış kalıba veya tepsiye
boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir. (25-30 dak.)
Daha büyük bir tepsiye alınıp
üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte çevirerek şurubu
çektirilir. Böylece revani 1,5 misli büyümüş olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder