24 Şubat 2021 Çarşamba

REVANİ

MALZEMELER:

6 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik

4,5 su bardağı şeker

Limon kabuğu rendesi

Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.

Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.

Elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.

Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir. (25-30 dak.)

Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani 1,5 misli büyümüş olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...