24 Şubat 2021 Çarşamba

AŞURE

MALZEMELER:

3 su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı pirinç

Yarım su bardağı fasulye

Yarım su bardağı nohut

¼ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

5-6 tane incir

2-3 dilim portakal kabuğu

1 paket vanilya

2-3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın

2 çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi

5-6 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ayrı ıslatılır.

Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.

Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.

Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, Hindistan cevizi ile süslenir.

NOT: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...