MALZEMELER:
3 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı fasulye
Yarım su bardağı nohut
¼ su bardağı çekirdeksiz kuru
üzüm
5-6 tane incir
2-3 dilim portakal kabuğu
1 paket vanilya
2-3 avuç fındık veya ceviz içi ve
tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
rendesi
5-6 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Akşamdan, buğday, fasulye ve
nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ayrı ıslatılır.
Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal
kabuğu beraber haşlanır.
İyice pişirilmiş nohut ve fasulye
konur. Bir müddet beraber kaynatılır.
Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm
ilave edilir.
Ateşten alınmadan 5-10 dakika
evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.
Kaselere boşaltılıp dövülmüş
fındık, tarçın, Hindistan cevizi ile süslenir.
NOT:
Aşureye,
kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder