24 Şubat 2021 Çarşamba

TEL KADAYIF (Sütlü)

MALZEMELER:

750 gr tel kadayıf

3,5 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

250 gr. margarin

1,5-2 su bardağı  ceviz veya fındık içi

YAPILIŞI:

Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)

25-40 cm çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovalanmış kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.

Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.

Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine daha önce hazırlanan sütlü soğuk şurup dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

NOT: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...