MALZEMELER:
750 gr tel kadayıf
3,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
250 gr. margarin
1,5-2 su bardağı ceviz veya fındık içi
YAPILIŞI:
Şeker iki bardak su ile
kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere
ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)
25-40 cm çapında tepsi yağlanır.
Biraz erimiş yağ ile ovalanmış kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş
fındık veya ceviz içi serpilir.
Geri kalan kadayıf cevizin
üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.
Kalan yağ gezdirilir. Fırında
pembe olarak kızartılır.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine
daha önce hazırlanan sütlü soğuk şurup dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca
dilimlenir.
NOT:
İstenirse,
kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye
ters çevrilir ve öyle pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder