27 Şubat 2021 Cumartesi

KAYMAKLI DONDURMA (Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl Meyveli)

MALZEMELER:

1 lt süt

1 paket salep (10 gr)

1 kahve kaşığı patates nişastası

1,5 su bardağı şeker

2-3 parça damla sakızı

YAPILIŞI:

Bakır bir tencereye salep, nişasta, şeker, dövülmüş sakız konur. Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir.

Ara sıra karıştırarak soğutulur ve birkaç dakika çarpılır.

Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmak lazımdır.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...