27 Şubat 2021 Cumartesi

KIZILCIK ŞURUBU (Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal) (Yazlık, Kışlık)

MALZEMELER:

1 kg kızılcık

1 kg şeker

2 limon

YAPILIŞI:

Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.

Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 1-2 taşım kaynatılır.

Ilınınca kavanozlara konur.

Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

NOT: Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.

Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...