23 Şubat 2021 Salı

YUFKALI PİRZOLA

MALZEMELER:

12 kalem kuzu pirzolası

2 domates

3 sivri biber

Yarım kaşık margarin

Tuz ve karabiber

3 hazır yufka

1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı (kızartma için)

YAPILIŞI:

3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.

Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.

Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.

NOT:

Pirzolanın haşlama suyundan çorba ve pilav yapınız.

Kısa Bilgi: Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, etin üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısmı ette kalır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...