MALZEMELER:
12 kalem kuzu pirzolası
2 domates
3 sivri biber
Yarım kaşık margarin
Tuz ve karabiber
3 hazır yufka
1 su bardağı zeytinyağı veya
ayçiçeği yağı (kızartma için)
YAPILIŞI:
3 bardak su kaynatılır.
Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.
Yarım kaşık margarinle,
rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar
karıştırılır.
Yufkalar dörde bölünür. Her
parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın
sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.
Kızgın yağda kızartılıp fazla
yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.
NOT:
Pirzolanın haşlama suyundan çorba
ve pilav yapınız.
Kısa
Bilgi: Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde
suya geçer. Kaynar suya atarsanız, etin üzerinde hemen koruyucu bir tabaka
teşekkül eder ve besleyici kısmı ette kalır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder