23 Şubat 2021 Salı

YOĞURTLU PİDELİ KEBAP

MALZEMELER:

1 kg koyun kuşbaşı et

2 soğan

3 domates

4 çorba kaşığı yağ

Tuz ve karabiber

3 pide

500 gr yoğurt

YAPILIŞI:

Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.

2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur, birkaç kere karıştırılır.

Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)

Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.

Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.

NOT: Kebap şöyle de hazırlanabilir:

Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

Cızbız köfte hamuru yapılır; şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...