MALZEMELER:
1 kg koyun kuşbaşı et
2 soğan
3 domates
4 çorba kaşığı yağ
Tuz ve karabiber
3 pide
500 gr yoğurt
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete
ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
2 kaşık yağ ile et kavrulur.
Rendelenmiş domates konur, birkaç kere karıştırılır.
Suyu konur. Etler yumuşayıncaya
kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
Pideler ısıtılıp küçük küçük
kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
Pidelerin üzerine çatalla
çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
NOT:
Kebap
şöyle de hazırlanabilir:
Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür
ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder