MALZEMELER:
1 kg koyun veya kuzu kuşbaşı et
(Şişlik)
2 domates
4 sivri biber
2 tutam kekik
1 limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kırmızı soğan
1 demet maydanoz
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Zeytinyağı, limon suyu, tuz,
karabiber ve kekik karıştırılır.
Etler bu karışıma konup
karıştırılır. En az 3-4 saat dinlendirilir.
Domates ve biber et büyüklüğünde
doğranır.
Isıtılmış şişlere, şu sıra ile
dizilir: Et, domates, et, biber, et.
Alevsiz kömür ateşinde veya
elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle
pişirilir.
Kırmızı soğan ve maydanoz dalları
ile servis yapılır.
NOT: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve
sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası
yıkanmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder