23 Şubat 2021 Salı

ŞİŞ KEBAB

MALZEMELER:

1 kg koyun veya kuzu kuşbaşı et (Şişlik)

2 domates

4 sivri biber

2 tutam kekik

1 limon

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 kırmızı soğan

1 demet maydanoz

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.

Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3-4 saat dinlendirilir.

Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.

Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: Et, domates, et, biber, et.

Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle pişirilir.

Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.

NOT:   Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...