23 Şubat 2021 Salı

ORMAN KEBABI

MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı et (koyun veya süt danası)

2-3 çorba kaşığı margarin

2-3 soğan

3 patates

3 havuç

1 su bardağı konserve bezelye

2 çorba kaşığı salça

2 çay kaşığı kekik

Tuz

YAPILIŞI:

Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırılarak kavrulur.

Salça konur biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.

Patates soyulur, havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.

Yumuşayan ete ileve edilip kpak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika sonra kekik serpilip ateşten alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...