MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı et (koyun veya süt
danası)
2-3 çorba kaşığı margarin
2-3 soğan
3 patates
3 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı kekik
Tuz
YAPILIŞI:
Küçük doğranmış soğan, et ve yağ
tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırılarak kavrulur.
Salça konur biraz daha
karıştırılıp 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte
pişirilir.
Patates soyulur, havuç kazınır.
Küçük küçük doğranır.
Yumuşayan ete ileve edilip kpak
kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika
sonra kekik serpilip ateşten alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder