23 Şubat 2021 Salı

BUĞU KEBABI

MALZEMELER:

1 kg koyun kuşbaşı eti

3 avuç arpacık soğanı

3 diş sarımsak

2 domates

2 kaşık yağ

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

2 defne yaprağı

Tuz

YAPILIŞI:

Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.

Su kaynamadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.

Pilav ve salata ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...