23 Şubat 2021 Salı

ROSTO

MALZEMELER:

Yarım koyun budu

2 kaşık margarin

1 kaşık salça

Tuz

YAPILIŞI:

But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.

İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zar çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartıiır.

Yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur, biraz sonra da 3 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.

Orta ateşte 2 saat kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)

Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.

Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.

NOT:

Rosto, etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.

Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir. Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...