MALZEMELER:
Yarım koyun budu
2 kaşık margarin
1 kaşık salça
Tuz
YAPILIŞI:
But etini alabilecek bir
tencerede yağ eritilir.
İyi kızarması için, etin üzerini
kaplayan ince zar çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartıiır.
Yarım fincan su ile sulandırılmış
salça konur, biraz sonra da 3 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.
Orta ateşte 2 saat kadar
pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
Biraz soğuyunca dilimlenip servis
tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.
Etin yanına havuç, bezelye
soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.
NOT:
Rosto, etin kemikleri
çıkarıldıktan sonra rulo şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.
Kuzu budu tencerede pişirmeden,
fırında şöyle pişirilir. Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra
su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine
dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder