23 Şubat 2021 Salı

BEŞAMEL SALÇALI PİRZOLA

MALZEMELER:

10 adet kuzu veya dana pirzola

3 kaşık un

1,5 su bardağı süt

2 yumurta

1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri

Tuz ve karabiber

1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartma için.)

YAPILIŞI:

BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.

Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmemesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.

Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.

NOT: Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle de kaplanabilir. 3-4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2-3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...