MALZEMELER:
1 kg koyun eti (Kemikli parça et)
3 havuç
4 patates
1 kereviz
3 soğan
1 demet maydanoz
Tuz
1-2 limon suyu
1-2 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Düdüklü tencerede 4 bardak su
kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
Küçük doğranmış havuç, kereviz ve
dörde bölünmüş soğan, tuz konup kapağı kapatılır.
Harlı ateşte, düdük sesi
geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
Soğuyunca kapak açılır. Yumurta
sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
Servis tabağına alınıp üzerine
kıyılmış maydanoz serpilir.
NOT:
Büyük
soğan yerine 1-2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder