23 Şubat 2021 Salı

SEBZELİ KOYUN ETİ (Haşlama)

MALZEMELER:

1 kg koyun eti (Kemikli parça et)

3 havuç

4 patates

1 kereviz

3 soğan

1 demet maydanoz

Tuz

1-2 limon suyu

1-2 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.

Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan, tuz konup kapağı kapatılır.

Harlı ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.

Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.

Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

NOT: Büyük soğan yerine 1-2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...