23 Şubat 2021 Salı

KUZU KAPAMA

MALZEMELER:

1 kg kemikli kuzu eti

3 kaşık yağ

1 soğan

12 adet yeşil soğan

1 demet pazı

1 yeşil salata (Marul)

1 havuç

1 demet dereotu

Tuz

YAPILIŞI:

Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak koparılmış pazı, yeşil salata, tuz ve yağ konup karıştırılır.

İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20-25 dakika pişirilir.

Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...