23 Şubat 2021 Salı

SALÇALI BİFTEK

MALZEMELER:

1 kg biftek

2 kaşık yağ

1 soğan

1 havuç

1 kereviz

1 patates

2 diş sarımsak

1 kaşık salça

Yarım su bardağı su

Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı

YAPILIŞI:

Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.

Aynı yağda küçük doğranmış, soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.

Salça ve su konur. Etlerin üzerine yayılır.

3-4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.

Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...