MALZEMELER:
8 biftek
200 gr gravyer veya kaşar peyniri
2 kaşık tereyağı veya margarin
1 soğan suyu
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz
ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında
dinlendirilir.
Peynir ve yağ bir tencereye
konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine oturtularak eritilir.
Biftekler alevsiz kömür ateşinde
veya elektrikli ızgarada pişirilir. (Kurumaması için önce bir yüzleri sonra
öteki tarafları pişirilir.)
Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir
dökülür.
NOT:
Yanına
garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder