23 Şubat 2021 Salı

PEYNİRLİ BİFTEK

MALZEMELER:

8 biftek

200 gr gravyer veya kaşar peyniri

2 kaşık tereyağı veya margarin

1 soğan suyu

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.

Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine oturtularak eritilir.

Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. (Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.)

Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.

NOT: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...