23 Şubat 2021 Salı

ŞİNİTSEL

MALZEMELER:

1 kg biftek (ince dövülmüş)

4 çorba kaşığı galeta tozu

3 çorba kaşığı un

3 yumurta

Tuz ve karabiber

1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı (kızartma için)

YAPILIŞI:

Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.

Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulanıp elle bastırılır.

Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.

NOT:

Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.

Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...