23 Şubat 2021 Salı

BEYİN TAVA

MALZEMELER:

2 dana beyni

2 yumurta

3 kaşık un

Yarım bardak ayçiçeği veya zeytinyağı (kızartma için)

1 soğan

2 defne yaprağı

Tuz, karabiber

1 avuç maydanoz yaprağı

1 limon

YAPILIŞI:

Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

Sıcak suya konur. Tuz dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır. Soğutulur.

Suyundan çıkarılan beyinler boyuna, 6-8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.

Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağ çekmemesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...