MALZEMELER:
2 dana beyni
2 yumurta
3 kaşık un
Yarım bardak ayçiçeği veya
zeytinyağı (kızartma için)
1 soğan
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 avuç maydanoz yaprağı
1 limon
YAPILIŞI:
Beyinlerin zarları az akan çeşme
altında soyularak çıkarılır.
Sıcak suya konur. Tuz dörde
bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır. Soğutulur.
Suyundan çıkarılan beyinler
boyuna, 6-8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.
Dilimler önce una, sonra
yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağ çekmemesi
için kağıt üzerine çıkarılır.
Servis tabağına alınıp maydanoz
yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder