23 Şubat 2021 Salı

CİĞER TAVA

MALZEMELER:

1 koyun karaciğer

2 kaşık yağ (margarin)

2-3 soğan

Yarım demet maydanoz

2 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı kırmızıbiber

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım limon

Tuz

YAPILIŞI:

Karaciğerin zarı soyulur. Kuşbaşı doğranır.

Bir tencerede yağ kızdırılır. Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırılarak pişirilir. (suyunu çekinceye kadar.) Tuz ve karabiber atılır.

Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, sumak, zeytinyağı, limon suyu ilave edilip karıştırılır.

Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır.

NOT: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...